Startsidan Om Åsa Böcker_Top-Meny Beställ_Top-Meny Föredrag & Kurser_Top-Meny Kontakt_Top-Meny
bild-1_sid-1

Hundens och människans känslospråk

- förståelse och samspel


Boken handlar om den ordlösa kontakten mellan hundarna och oss människor, känslospråket. Eller med en fackterm intuitiv kommunikation. Oavsett vilka metoder du använder i din uppfostran, uppfattar hunden hela tiden dina känslor. I allt ni gör tillsammans finns känslospråket som en kanal mellan er.

I en inledande teoretisk del i boken beskriver jag det känslomässiga språket ur olika synvinklar för att du bättre ska förstå varför din hund reagerar på dina sinnesstämningar. Du får också läsa om skillnader mellan olika hundtyper och hur viktigt det är att känna till hundens olika äganderättszoner.

Den praktiska delen i boken handlar sedan om hur du i olika situationer kan nå fram till din hund via känslospråket och hur du kan agera för att hunden ska samarbeta bättre. Till exempel när den hoppar och nafsar i kläder, drar i kopplet, bråkar vid hundmöten eller försvarar mat och andra saker.

Ofta förstår inte hunden vad du menar om du har fel känsloenergi när du vill lära den något. Kan du då ändra din känsla, förändras också hundens beteende när den får rätt känslobudskap. Ibland kan detta ske omedelbart eftersom hunden speglar dina känslor.

Boken handlar därför lika mycket om dig som hundägare, som om din hund. Jag beskriver ett förhållningssätt till djur och visar hur vi kan återskapa en naturlig kommunikation med våra hundar och andra husdjur.

Ny bok under arbete, beräknas komma ut andra halvan av 2024
Anmäl ditt intresse för boken genom att skicka ett mail till asa.ahlbom@gmail.com.
Vi kommer då meddela dig när den är klar